Запаси вугілля на українських ТЕС і ТЕЦ зросли до 68% від плану

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 18:47

Запаси енергетичного вугілля на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей, станом на 28 жовтня, зросли до 1,9 млн тонн, що становить 68% від обсягів, раніше затверджених Кабміном для проходження осінньо-зимового періоду.

Про це під час засідання Громадської ради при Міненерговугілля повідомила директор Департаменту електроенергетичного комплексу Ольга Буславець, передає УНІАН.

"На сьогодні запаси вугілля становлять 1,9 млн тонн, з яких 900 тисяч тонн - це антрацитова марка вугілля і 1 млн тонн - це запаси газових марок вугілля", - сказала Буславець.

За її словами, ці запаси включають в себе вугілля на складах теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей усіх форм власності.

Реклама:

Також вона зазначила, що відставання від плану нагромадження вугілля насамперед пов'язане з роботою "Укрзалізниці", яка не встигає здійснювати перевезення вже законтрактованих партій вугілля.

Нагадаємо, Україна в січні-вересні 2016 року скоротила імпорт природного газу в 2 рази (на 6,155 млрд кубм. ) у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 6,328 млрд куб. м.

Як відомо, раніше у "Нафтогазі" запевнили, що мають достатні запаси природного газу для успішного проходження опалювального сезону 2016-2017 рр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!