Угорщина готова дати 50 мільйонів євро на українські дороги

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 15:47

Угорщина готова надати 50 мільйонів євро для будівництва об'їзної дороги навколо Берегова і дороги від Берегова до Мукачева.

Про це на брифінгу в Києві заявив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє "Укрінформ".

"І в Україні, і в Угорщині є інтерес, щоб була побудована об'їзна дорога навколо Берегова і дорога, яка з'єднує Берегове та Мукачеве. Угорщина готова надати в рамках проекту 50 мільйонів євро, щоб ці два проекти були реалізовані",- сказав Сіярто.

Він також поінформував, що за 8 місяців цього року товарообіг між країнами зріс на 11%.

Реклама:

За словами урядовця, під час візиту до Києва йшла мова про пожвавлення енергетичної співпраці між Україною та Угорщиною.

"567 мільйонів кубів газу буде направлено в Україну до кінця жовтня", - повідомив міністр.

Він також підкреслив важливість екологічної угоди, яка стосується питань солерудника у Солотвино для того, щоб солі не потрапляли в Тису.

"Ми спільно виступимо перед ЄС стосовно цієї справи (спільно з Україною - ред.), і оскільки Угорщина головуватиме в Дунайській стратегії, яка займатиметься водними ресурсами, у нас буде вагомий вплив у Євросоюзі стосовно цих питань",- заявив Сіярто.

Він також повідомив, що одна з угорських лікарень взяла на себе витрати з реабілітації ще 20 українських військовослужбовців.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів планує закласти 30-40 млрд гривень у бюджеті-2017 на дороги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: