"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Roshen вивела в Україну 72 мільйони дивідендів від Липецьких активів

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 13:18

За період 2014-2016 років корпорація Roshen отримала і вивела в Україну дивіденди від Липецьких активів в розмірі 72,06 млн доларів.

Про це повідомилил в прес-службі корпораці, пише liga.net.

Повідомляється, що з цієї суми до бюджету України було сплачено 125, 63 млн грн податків.

Решта грошей, як запевняють в корпорації, системно вкладається в благодійні проекти і інвестуються в чинне в Україні виробництво.

Реклама:

За вказаний період в реалізації знаходяться три благодійні проекти.

Зокрема, 165,85 млн грн витрачено на будівництво Театру на Подолі в Києві, який відкриється вже навесні 2017 року.

У компанії також повідомили, що 54 млн грн корпорація інвестувала в проект допомоги національній дитячій спеціалізованій лікарні і поліклініці "Охматдит" в Києві, ще 30 млн грн - планує вкласти до літа 2017 року.

Також повідомляється, що 17,07 млн грн корпорація витратила на будівництво вольєрів в Черкаському зоопарку. Планується, що проект буде завершений в листопаді 2016 року.

Як відомо, 27 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика "Рошен" у Липецькій області, яка належить президентові України Петру Порошенку, продовжує працювати, незважаючи на певні труднощі.

Як повідомлялося раніше, суд заборонив стягувати з липецької фабрики "Рошен" 140 мільйонів рублів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: