"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк": Рішення комісії щодо маніпуляцій з ОВГЗ незаконне

Четвер, 27 жовтня 2016, 18:24

Державний "Ощадбанк" направив до НКЦПФР адміністративну скаргу, щодо звинувачення в маніпулюванні цінами облігацій внутрішньої державної позики.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як зазначають у фінустанові, у разі її відхилення банк ініціюватиме захист власних інтересів у суді.

"Підставами для цього є те, що рішення було винесене із порушенням нормативних документів комісії, а також надані у переліку операції не можуть розглядатися за принципом підбору "випадкових цифр" без урахування ситуації  на ринку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі пояснили що при експертному аналізі всіх проведених "Ощадбанком" за вказаний період операцій з ОВДП економічний ефект для банку є очевидним. Тобто, проведені операції не мають ознак маніпулювання.

"Вказані операції не є такими, внаслідок яких могло відбутися маніпулювання цінами на фондовому ринку, оскільки вони укладались шляхом подання адресних заявок.  Вказані операції не мали впливу на формування біржового курсу", - зазначили в "Ощадбанку".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оштрафувала державний "Ощадбанк" на 170 тис. грн за маніпулювання цінами облігацій внутрішньої державної позики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: