Україна оштрафувала авіакомпанії РФ на 721 мільйон за польоти до Криму

Четвер, 27 жовтня 2016, 15:46

Україна нарахувала російським авіакомпаніям, що здійснювали польоти до окупованого Криму, штрафів на суму 721,236 млн грн.

Про це повідомили в Державній авіаційній службі України (Державіаслужба), пише УНІАН.

"Лише після анексії Криму Російською Федерацією Україна нарахувала російським авіакомпаніям, які порушували українське законодавство і здійснювали польоти в окупований Крим, 721,236 млн грн штрафів", - повідомили в Державіаслужбі, додавши, що за порушення заборони на польоти до Криму винесено понад 5 тис. постанов.

Також, представники відомства, коментуючи інформацію про запуск щоденних рейсів російською авіакомпанією "Аерофлот" за маршрутом Сочі - Сімферополь, повідомили, що стосовно даної авіакомпанії відкрито понад 1 тис. судових справ для стягнення штрафів.

Реклама:

Разом з тим, представники Державіаслужби повідомили, що поки ці заходи не сприяють сплаті штрафів російськими авіакомпаніями.

"Поки вони нічого не сплатили, ні копійки", - резюмували в Державіаслужбі.

Як відомо, після анексії Криму РФ в березні 2014 року Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над кримським півостровом.

Пізніше Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно підтвердила контроль української авіавлади над кримським авіаційним простором.

У травні цього року суд визнав законним штраф Державіаслужби російській авіакомпанії "Аерофлот" на 7,7 млн грн за польоти до Криму.

Крім заборони на авіаперельоти, українська влада також закрила для міжнародного судноплавства кримські морські порти, було припинено залізничне і автобусне сполучення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!