Ціна на нафту Brent опускалася нижче психологічної позначки в 50 доларів

Середа, 26 жовтня 2016, 19:36

Світові ціни на нафту в середу знижуються, нафта марки Brent вперше з 3 жовтня опускалася нижче психологічної позначки в 50 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:36 дешевшали на 0,14 долара - до 50,65 долара за барель. В ході торгів контракт опускався в ціні до 49,65 долара за барель.

Світові ціни на нафту знижуються в середу, оскільки інвестори скептично налаштовані в питанні досягнення нафтовидобувними країнами угоди про скорочення видобутку.

Реклама:

Так, представники міністерства нафти Іраку і іракської державної компанії SOMO в останні дні зробили ряд заяв про небажання скорочувати видобуток з досягнутого добового рівня в 4,7 мільйона барелів.

Негативний вплив на торги здыйснюють і дані Американського інституту нафти про зростання запасів "чорного золота" в США. Згідно з цими даними, запаси нафти в країні за тиждень зросли на 4,8 мільйона барелів. Аналітики очікували зростання показника всього на 1,7 мільйона барелів.

Запаси бензину зросли на 1,7 мільйона барелів, у той час як експерти прогнозували зниження індикатора на 1 мільйон барелів, пише агентство Рейтер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: