"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ просить змінити "політично-заангажованого" голову фінкомітету Ради

Середа, 26 жовтня 2016, 13:31

Нацбанк України звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з відкритим листом із пропозицією замінити голову Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалку у зв’язку з непрофесійністю, політичною заангажованістю.

Про це йдеться у листі регулятора.

Також у листі йдеться про те, що питання викликає і склад Комітету, адже за окремими винятками діяльність більшості його членів є похідною від їх політичних та бізнесових інтересів.

Наявність таких членів у складі Комітету унеможливлює ефективне виконання покладених на нього функцій в інтересах розвитку всього фінансового сектору та споживачів фінансових послуг.

Реклама:

"З огляду на це, Нацбанк наполягає на призначенні іншого Голови та більш професійного і менш заангажованого складу Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Раніше, Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував президенту Петру Порошенкові подати в парламент проект постанови про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. 

Як відомо, депутат Сергій Тарута раніше заявив про намір групи депутатів зареєструвати проекти постанови про звільнення Гонтаревої та створити тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності НБУ.

Раніше у вівторок Тарута повідомив, що Гонтареву чекають на засіданні фінансового комітету у середу.

В жовтні перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні Тарута поширював збірник "Гонтарева. Загроза економічній безпеці України".

У збірнику були висунуті звинувачення у корупційній діяльності, розвал банківської системи і створення загрози економічній безпеці України.

Також з різкою критикою Гонтаревої виступає фракція "Батьківщина" і Радикальна партія.

Порошенко раніше неодноразово виступав з високими оцінками роботи Гонтаревої.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!