Агентство USAID запустило програму в Україні на 50 мільйонів доларів

Вівторок, 25 жовтня 2016, 11:51

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустило в Україні програму "Децентралізація приносить кращі результати і ефективність" з бюджетом в 50 млн доларів.

Про це повідомила посол США в Україні Марі Йованович в ході відкриття програми DOBRE в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Програма, яка запускається сьогодні, допоможе 75 об'єднаним громадам в семи областях", - сказала Йованович.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував США за підтримку реформи децентралізації в Україні.

Реклама:

На старті в програмі беруть участь 25 громад: по 6 з Тернопільської та Дніпропетровської областей, 4 з Івано-Франківської, по 3 з Миколаївської та Херсонської, 2 з Харківської та 1 з Кіровоградської. Ще 50 об'єднаних громад будуть обрані для участі в проекті в 2017 році.

Програма допоможе громадам поліпшити якість державних послуг, оживити місцеву економіку, боротися з корупцією, а також поліпшити можливості для участі людей в розвитку самих громад.

DOBRE - п'ятирічна програма USAID із загальним бюджетом в 50 млн доларів, метою якої є підтримка ефективного управління об'єднаних громад; допомога конструктивної взаємодії громадян, громадянського суспільства з органами державного управління; прозорість і якісне надання послуг.

Як повідомлялося, 19 жовтня USAID розпочало проект кредитування українських малих і середніх фермерів і сільськогосподарських підприємств в сільській місцевості через кредитні спілки (КС), який розрахований на період з 2016 по 2020 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!