Тігіпко і Приходько розіграли третину мільярда на вагони для "Укрзалізниці"

Понеділок, 24 жовтня 2016, 15:56

Філія "Дарницький вагоноремонтний завод" ПАТ "Українська залізниця" 24 жовтня провела два аукціони по тендерам на постачання вантажних напіввагонів на 342,08 млн гривень.

Про це повідомляється в системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

В обох аукціонах приймали участь два заводи-виробники - ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Володимира Приходька і його російсько-естонських партнерів та ПАТ "Дніпровагонмаш" з групи Сергія Тігіпка.

У першому аукціоні з очікуваною ціною 195,6 млн гривень переміг Крюківський завод, який в ході торгів зробив тільки один крок по зниженню ціни до 195,475 млн гривень.

Реклама:

Конкурент зробив ще меншу знижку. Відтак економія по цим торгам склала лише 0,06% від очікуваної ціни, яку встановила "Укрзалізниця".

По другому аукціону з очікуваною ціною 146,7 млн гривень ті самі учасники зробили навпаки. Вже "Дніпровагонмаш" знизив ціну на 0,06% до 146,604 млн гривень, а Крюківський завод зробив ще меншу скидку, віддавши перемогу конкуренту, якого переміг у першого аукціоні такою ж мізерною знижкою.

Відтак аукціонна ціна вантажних напіввагонів по обом тендерам становила 977 тисяч гривень.

Це перші торги залізничників по закупівлі вантажних напіввагонів.

На 25-26 жовтня призначено ще три аукціони на загальну очікувану суму 293,40 млн гривень. Там окрім вищезгаданих заводів планується участь інших компаній – ТОВ "Машбудінвест", ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" і ТОВ "Техінвестпостач".

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" має намір витратити майже 1 млрд гривень на закупівлю тисячі вантажних піввагонів загального призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!