Бахматюк готовий продати мажоритарний пакет акцій "Укрлендфармінга"

Понеділок, 24 жовтня 2016, 14:34

Власник агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк розглядає можливість залучення інвестора під мажоритарний пакет з метою покращення фінансового стану компанії.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив Бахматюк.

"Я розумію, що залучити інвестора - це єдиний вихід. Для мене складно було прийняти рішення і піти з мажоритарного пакета. Я хотів вивести компанію на IPO. Але, бачачи проблему з Нацбанком, я розумію, що Бахматюк для "Укрлендфармінга" тепер є проблемою, і компанія не може розвиватися", - сказав Бахматюк.

За словами бізнесмена, в даний час він веде переговори з китайськими компаніями та інвесторами з Близького Сходу.

Реклама:

"Ми готові йти і до мажоритарного пакета, якщо буде вирішене питання з кредиторами. Нам потрібно скоротити боргове навантаження і зберегти розвиток компанії - це ключові моменти, на які я роблю акценти в ході переговорів з інвесторами", - додав він.

Бахматюк пояснив, що зараз основним питанням, яке залишається невирішеним, є суперечка з Нацбанком щодо фінансової заборгованість його банків і компанії.

"Валерія Гонтарева (глава Нацбанку) робить все, щоб знищити її (компанію). Але компанія має перспективу, це велика платформа і шкода буде, якщо вона пропаде", - заявив бізнесмен.

Він також уточнив, що не має наміру продавати окремі активи "Укрлендфармінга", оскільки проблем в управлінні агрохолдингом немає.

Бахматюк повідомив, що міноритарний акціонер "Укрлендфармінга" - компанія Cargill - поки не планує збільшувати свій 5% пакет.

"Чому ми стали для них цікаві? Тому що ми були першою компанією, яка почала поставки кукурудзи до Китаю, і ми спільно робили деякі проекти". "Укрлендфармінг" стабільно може дати 1 млн тонн зерна. У цьому році ми плануємо експортувати 2,5 млн тонн свого зерна, тому ми для них цікаві як партнер", - пояснив він.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: