"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla почала випуск повністю автономних автомобілів

Субота, 22 жовтня 2016, 15:54

З 20 жовтня всі електромобілі Tesla, вироблені на її заводах, отримають програмне забезпечення для "повністю автономного режиму водіння на рівні безпеки, який перевищує людські здібності".

Про це пише Apparat з посиланням на повідомлення компанії.

Система складається з 12 покращених ультразвукових сенсорів, що розрізняють тверді і м'які об'єкти, восьми камер кругового огляду, які "бачать" на відстані до 250 метрів, а також радара, який здатний сканувати простір в будь-яких погодних умовах. Управляє системою бортовий комп'ютер нового покоління, обчислювальна потужність якого в 40 разів перевищує попередню модель.

Новий автопілот відповідає п'ятому рівню за шкалою автономності для самоврядних автомобілів, затвердженою Національним управлінням з питань безпеки дорожнього руху (NHTSA).

Реклама:

У проморолику компанія показала, як електромобіль Tesla Model X самостійно виїжджає з гаража, проїжджає по великому шосе і маленьких вулицях і самостійно паркується.

"Під час пошуку місця для паркування машина розпізнає знаки, які можуть її забороняти. Наприклад, в цьому випадку, Tesla пропустила паркувальне місце для інваліда. Якщо ви захочете, щоб автомобіль під'їхав до вас, для цього достатньо натиснути кнопку "Summon" на смартфоні і машина знайде вас, навіть якщо ви будете на іншому кінці країни", - написав глава компанії Ілон Маск.

Він підтвердив, що під час цього випробування водій не втручався в управління машиною.

Автопілот отримають всі електромобілі, включаючи бюджетну модель Model 3. Власники старих автомобілів Tesla можуть купити його за 8 тисяч доларів.

Якщо зараз Tesla ніяк не обмежує клієнтів у використанні своїх автомобілів, в тому числі не забороняє працювати на них в Uber або Lyft, то нові автомобілі не можна буде використовувати в інших комерційних райдшерінгових сервісах.

"Будь ласка, зверніть увагу, що використання безпілотних автомобілів Tesla для спільних поїздок з друзями і родичами вітається, але використовувати їх з метою отримання доходу дозволяється тільки в Tesla Network", - повідомляється на сайті компанії. Подробиці про Tesla Network вона обіцяє розкрити в наступному році. Передбачається, що система буде працювати за аналогією з Uber.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!