"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий конгрес українців створив комітет з підтримки економрозвитку України

Субота, 22 жовтня 2016, 15:12

Світовий конгрес українців створив Комітет з підтримки економічного розвитку України, головою якого призначено заступника президента СКУ Олену Кошарну.

Про це повідомляє прес-службља СКУ, передає "Укрінформ". 

"Світовий конгрес українців рішуче підтримує реформи, що впроваджують владні структури України, та вірить у те, що Комітет з підтримки економічного розвитку України при СКУ сприятиме посиленню міжнародної підтримки демократичного розвитку та економічного зростання України", - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Так, Комітет з підтримки економічного розвитку України співпрацюватиме з українськими громадами у всьому світі, координуючи зусилля для залучення міжнародної спільноти до підтримки реформ та просування економічного розвитку України на світовому рівні. Ця ініціатива буде спрямована на те, щоб підвищити міжнародні торговельні можливості України, рекомендувати практичні заходи для покращення інвестиційного клімату в Україні та залучити до країни прямі іноземні інвестиції, просуваючи водночас величезний потенціал України та її народу.

Реклама:

Як зазначила Кошарна, структурні реформи, які зараз відбуваються, є надзвичайно важливими для забезпечення стійкої макроекономічної стабільності та повернення до економічного зростання і процвітання українського народу.

"Для українців важливо відчувати підтримку потужної 20-мільйонної діаспори в її спробах, по-перше, сприяти експорту високоякісної продукції місцевого виробництва, по-друге, залучати інвестиції для модернізації та доступу до нових ринків, по-третє, створювати робочі місця і, наостанок, забезпечувати зростання їхніх доходів. Для мене є великою честю очолювати роботу цього Комітету та закликати наших членів зв’язатися з СКУ, щоб приєднатися до нашої ініціативи. Розраховуємо на співпрацю з урядом, зацікавленими сторонами, інвесторами та громадою для сприяння економічним трансформаціям України", - наголосила Кошарна.

Пізніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав цю ініциативу.

"Світовий конгрес українців підтримує Уряд на шляху реформ і створив Комітет з підтримки економічного розвитку. Вітаю цю ініаціативу. Готовий до тісної та якісної співпраці! Підтримка нашої потужної 20-мільйонної діаспори може бути дуже корисною для нас", - написав він у себе на Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!