Кабмін дав на розвиток аеропортів 300 мільйонів гривень

Четвер, 20 жовтня 2016, 17:12

Кабінет міністрів дозволив Держагентству інфраструктурних проектів направити частину коштів, запозичених під держгарантії для підготовки до Євро-2012, на фінансування завдань і заходів, передбачених Державною цільовою програмою розвитку аеропортів на період до 2023 року, в сумі 300 млн грн.

Про це йдеться у постанові уряду №714 від 22 вересня, пише "Інтерфакс-Україна".

Державній казначейській службі пропонується забезпечити спрямування коштів до кінця 2016 року, держпідприємству "Фінансування інфраструктурних проектів" для фінансування виконання завдань і здійснення заходів, передбачених програмою розвитку аеропортів.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні 24 лютого 2016 року затвердив Державну цільову програму розвитку 17 аеропортів на період до 2023 року, з загальної запланованої сумою фінансування в 8,7 млрд грн.

Реклама:

Програма передбачає приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність з міжнародними стандартами, забезпечення набуття Україною статусу транзитної держави з урахуванням її унікального географічного розташування, підвищення ефективності управління державним майном.

Фінансування завдань і заходів програми буде здійснюватися за рахунок власних коштів підприємств, коштів приватних інвесторів, місцевих бюджетів, залучених кредитних ресурсів, в тому числі під державні гарантії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: