Данилюк розповів, що планується обговорити з місією МВФ

Четвер, 20 жовтня 2016, 14:30

Переговори з місією ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду, приїзд якої очікується 26 жовтня, стосуються подальшої співпраці Києва з МВФ на найближчі роки.

Про це в інтерв'ю одному з телеканалів сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, передає УНІАН.

"Місія приїжджає, ми буде обговорювати кілька питань, включаючи, наприклад, бюджет", - заявив Данилюк.

"При цьому під час мого візиту до Вашингтону ми вже проговорили широку палітру питань і домовилися, що конкретніше поговоримо під час приїзду місії. І (на порядку денному - Ред) багато питань. Але це не питання наступного траншу, мова йде про те, як ми будемо вести роботу на наступні роки", - сказав міністр.

Реклама:

Він також уточнив, що, говорячи про черговий кредитний транш, не варто драматизувати умови його отримання в частині впровадження в Україні ринку землі або пенсійної реформи.

"Що стосується землі. Ми як уряд повинні запропонувати парламенту модель ринку сільгоспземель. Ось це наше зобов'язання. І це ми повинні відправити (законопроект про ринок земель - Ред) до парламенту. Але це повинен бути справжній ринок", - пояснив міністр.

Раніше в уряді також відзначали, що мова про підвищення пенсійного віку до кінця року не йде, однак реформа пенсійної системи в Україні коштує в переліку першочергових завдань уряду.

При цьому Данилюк не виключив можливості підвищення пенсійного віку в ході майбутньої пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!