У ПРООН помітили "небажані" зміни в системі е-декларування

Четвер, 20 жовтня 2016, 12:47

Протягом останніх тижнів стало очевидно, що існують значні відмінності між первинною системою електронного декларування доходів чиновників, яку ПРООН надала Національному агентству з питань запобігання корупції, та поточним операційним програмним продуктом.

Про це у своїй колонці на ЕП написав радник з питань демократичного врядування та Керівника стратегічної групи ПРООН Маркус Бранд.

"Оскільки ПРООН забезпечила ключові елементи попередньої версії програмного забезпечення, ми уважно та дещо стурбовано відстежуємо останні події", - написав Бранд.

За його словами, протягом останніх тижнів стало очевидно, що існують значні відмінності між первинною системою, яку ПРООН надала НАЗК, та поточним операційним програмним продуктом.

Реклама:

"Деякі експерти зазначають, що наразі діючі онлайн-форми декларування активів можуть суперечити положенням, прийнятим НАЗК та Закону України "Про протидію корупції", - заявив представник ПРООН.

"Ми вважаємо, що ще є час для усунення зазначених невідповідностей, щоб система могла вважатися надійною та заслуговувати на довіру. Інший факт, який викликає стурбованість - за десять днів до закінчення терміну подачі лише близько 10% декларантів подали свої електронні декларації", - сказав Бранд.

"Ми точно не знаємо, що стало причиною цього, недостатня поінформованість чи невпевненість, проте, на нашу думку, масове завантаження інформації в останню хвилину може призвести до технічного перевантаження, яке вийде за межі поточних можливостей системи", - сказав він.

Тому, за його словами, важливо, щоб усі потенційні декларанти якнайшвидше подали відповідну інформацію.

Як повідомлялося, Нацагентство з питань запобігання корупції найближчими днями затвердить і передасть на реєстрацію в Мінюст зміни в форму електронної декларації доходів чиновників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: