"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британія планує зберегти торговельні відносини з країнами ЄС

Неділя, 2 жовтня 2016, 16:19

Великобританія зацікавлена в тому, щоб узгодити з ЄС прийнятні для всіх умови в торговельній сфері, а також зберегти на високому рівні співпрацю в області безпеки.

Про це заявила глава британського уряду Тереза Мей, передає "Прайм".

"Чи потрібні переговори з ЄС (про умови виходу)? Так, тому що коли ми покинемо ЄС, ми будемо перебувати зовсім на інших позиціях, і нам необхідні будуть хороші відносини з країнами Європи. Нам необхідно забезпечити сприятливий стан економіки, а також продовжити співпрацю в області безпеки. Перед нами стоїть завдання узгодити прийнятні умови в торгівлі", - сказала прем'єр в інтерв'ю Бі-бі-сі в неділю.

Мей також заявила, що ще одним пріоритетом Британії на переговорах з ЄС стане забезпечення вільного доступу на ринки і збереження свободи переміщення громадян через кордони.

Реклама:

"Свобода пересування та доступ на ринки - ключові пункти. По-перше, відразу після голосування я сказала, що маю намір домагатися свободи переміщення. Британці мають вільно жити в Європі і європейці в Британії. Також я буду домагатися свободи доступу на ринки товарів і послуг" , - додала прем'єр.

Раніше Мей в інтерв'ю Sunday Times повідомила, що уряд країни має намір прийняти закон про скасування дії в Британії Закону про Європейські співтовариства 1972 року, що згідно з яким законодавство Європейського союзу стало частиною внутрішнього британського законодавства. Як очікується, закон буде представлений на весні 2017 року.

Відповідаючи на питання під час недільного інтерв'ю, прем'єр підтвердила, що уряд активно працює над розробкою документа і вивчає законодавство на предмет необхідних змін. При цьому мова не йде про автоматичне скасування дії всіх законів ЄС в Британії. Уряд, за словами Мей, вивчить, які норми буде корисно зберегти, а які скасувати.

"Ми будемо вивчати і приймати рішення - міняти закони або зберігати їх. В першу чергу ми маємо намір захистити права працюючих британців .... Але громадяни проголосували за вихід з ЄС і ми зробимо це. І процес виходу з ЄС буде плавним", - сказала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: