Данилюк відреагував на заяву голови Мінфіну РФ щодо "боргу Януковича"

Середа, 19 жовтня 2016, 15:48

Позиція України щодо статусу російського боргу в 3 млрд доларів виражена в судовому процесі, який проходить в Англії.

Про це йдеться у заяві міністра фінансів Олександра Данилюка щодо так званого російського боргу, оприлюдненій на сайті Кабінету міністрів.

"Росія у черговий раз робить різні твердження за різних обставин для досягнення власних цілей. У вівторок міністр фінансів РФ Антон Силуанов знову підтвердив чітку позицію Росії стосовно того, що остання розцінює заявлені "російські єврооблігації" як суверенний двосторонній борг", - йдеться у заяві.

За словами Данилюка, це прямо суперечить тому, про що заявляє її довірена особа за її вказівкою та в її інтересах у судовому процесі в Англії.

Реклама:

"У будь-якому разі Україна чітко висловила свою позицію щодо заявленого російського боргу у зазначеному судовому процесі. Водночас Україна дотримується свого зобов'язання щодо добросовісності, взятого перед МВФ з цього питання", - цитує міністра прес-служба.

У вівторок Силуанов заявив, що Мінфін РФ не обговорюватиме з Україною борг на 3 мільярди доларів, поки Київ не визнає його суверенним і не запропонує умови реструктуризації краще, ніж прийняті комерційними кредиторами.

Нагадаємо, Росія 17 лютого подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу в 3 млрд доларів.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: