Порошенко збільшив на 7,1 мільярда видатки на оборону

Вівторок, 18 жовтня 2016, 15:47

Президент Петро Порошенко підписав закон, який суттєво збільшує видатки на оборону і безпеку України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента.

Як зазначається, законом передбачено, зокрема суттєве збільшення видатків на оборону і безпеку України у сумі 7,1 млрд грн.

"З них на грошове забезпечення – 6,3 млрд грн. Додаткові видатки також передбачені для Міноборони у сумі 3,8 млрд грн, Нацполіції – 2 млрд грн, адміністрації Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головного управління розвідки Міноборони – 175 млн грн, Служби безпеки – 128,5 млн грн, Управління держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужби – 5,4 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Збільшення обсягів фінансування сектору оборони й безпеки у 2016 році дозволить збільшити грошове забезпечення військовослужбовців та правоохоронців, а також профінансувати невідкладні заходи спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, зазначає прес-служба.

Крім того, законом передбачено збільшення видатків Державного фонду регіонального розвитку на 950 млн грн для забезпечення фінансування інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що потребують у 2016 році державної підтримки.

Також, додатково спрямовуються 420 млн грн на підтримку вугледобувних підприємств.

Зростання видатків пропонується забезпечити переважно за рахунок економії бюджетних коштів по виконанню боргових зобов’язань за запозиченнями, економії бюджетних коштів по обслуговуванню державного боргу тощо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!