Насіров похвалився зростанням надходжень до місцевих бюджетів

Вівторок, 18 жовтня 2016, 15:10

Надходження до місцевих бюджетів зросли на 34 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Як зазначається, за 9 місяців 2016 року надходження до місцевих бюджетів - більше 104 млрд гривень.

За словами Насірова, приріст платежів до місцевих бюджетів на 47,4% або майже на 34 млрд гривень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Реклама:

"У вересні до місцевих бюджетів сплачено 11,4 млрд грн, що майже на 43% більше від фактичних надходжень у вересні 2015 року. Серед регіонів за сумою сплати податкових платежів до місцевих бюджетів перше місце посідає Київ", -  написав голова ДФС.

Насіров зазначив, що основним бюджетоформуючим платежем для місцевих бюджетів є податок та збір на доходи фізичних осіб.

По податку та збору на доходи фізичних осіб надходження за 9 місяців 2016 року збільшились на 18,2 млрд грн - до 56,4 млрд грн. Це відбулося у тому числі за рахунок легалізації зарплат, написав він.

Крім того, за його словами, завдяки здійсненню суттєвих кроків для легалізації ринку пального, в тому числі впровадженню Системи електронного адміністрування реалізації пального, надходження акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів склали 8,6 млрд гривень.

"Таким чином, приріст платежів становить 3 млрд гривень", - підсумував голова ДФС.

 
Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!