В Україні за півроку збудували 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики

Неділя, 16 жовтня 2016, 17:27

У I півріччі 2016 року в Україні були побудовані 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики потужністю майже 39 МВт.

Такі дані представлені в аналітичному звіті, підготовленому експертною радою 8-го Міжнародного форуму сталої енергетики в Україні SEF 2016 KYIV, пише "Україна Бізнес". 

Як зазначається, у проекти ВДЕ в Україні було інвестовано понад 42 млн євро. Головний внесок у розвиток галузі зробили компанії сонячної енергетики, які побудували у січні-червні цього року 12 нових електростанцій загальною потужністю 37 МВт.

При цьому сонячні електростанції потужністю 22,2 МВт звела компанія "Подільський Енергоконсалтинг" у Херсонській, Хмельницькій і Вінницькій областях.

Реклама:

Нові об'єкти вітрової енергетики та малої гідроенергетики у I півріччі 2016 року не будувались.

Станом на 1 липня 2016 року загальні потужності відновлюваних джерел енергії в Україні, включаючи об'єкти сонячної і вітрової енергетики, малої гідроенергетики та електростанцій на біомасі (біогазі) становили 1 028 МВт.

Зокрема, загальна потужність українських сонячних електростанцій склала 453 МВт, вітропарків - 426 МВт, електростанцій на біомасі - 31 МВт, малих ГЕС - 118 МВт.

За даними звіту SEF 2016 KYIV, до кінця року українські та зарубіжні девелопери планують звести в Україні 34 нових сонячних електростанції загальною потужністю понад 120 МВт.

Крім того, 11 інвестиційних проектів в сегментах біомаси та вітроенергетики наразі розглядаються зарубіжними інвесторами. Зокрема, про свій інтерес до ринку біомаси заявили девелопери з Китаю та Південної Кореї.

На даний момент загальні потужності котельних на біомасі сягають в Україні понад 240 МВт (без врахування побутових котлів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!