"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На відеофіксацію необхідно 1,5 мільярда доларів - Аваков

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 14:53
 

Введення відеофіксації порушень правил дорожнього руху на дорогах по всій Україні вимагає капіталовкладень на рівні 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков журналістам у п'ятницю в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Теоретично ми можемо починати відеофіксацію хоч завтра, але це вимагає дуже серйозних капіталовкладень, щоб оснастити всю територію країни в найкритичніших точках системами відеоспостереження та контролю... Я гадаю, що нам необхідно близько 1,5 млрд дол., щоб це було кваліфіковано, добре і на довгі-довгі роки. Але це поворотна інвестиція. Так було в усій Європі, думаю, що так буде і в нас", - сказав Аваков.

"Ми запросили одну серйозну міжнародну фінансову організацію оцінити цю ситуацію і провести міжнародний конкурс на залучення цієї інвестиції", - додав міністр.

Реклама:

Аваков зазначив, що вже встановлені тестові камери показали величезну кількість порушень ПДР на дорогах.

"Тестові виміри, які ми зробили, поставивши пару десятків камер, показали, що кількість порушень, вчинених нашими людьми, і кількість штрафів, які вони повинні при цьому платити, - просто жахлива. Це буде шок для автолюбителів, коли вони зрозуміють, скільки вони порушують правил!" – сказав міністр.

Тому, за його словами, поки поліція підготується технічно, водії повинні зрозуміти, що потрібно їздити акуратніше.

"Інакше "листи щастя", які будуть приходити автоматично, становитимуть високу частку витрат його бюджету", - підсумував Аваков.

Докладніше про систему відеофіксації читайте в публікації ЕП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: