"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд обіцяє не підвищувати залізничні тарифи наступного року

Четвер, 13 жовтня 2016, 13:14

Міністерство інфраструктури не бачить підстав для підвищення наступного року залізничних тарифів на вантажні перевезення і на проїзд у пасажирських поїздах.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю УНІАН.

"Я не бачу підстав для перегляду залізничних тарифів наступного року. Ми домовилися, що це останнє підвищення вантажних тарифів цього року, що згенерувало додаткові кошти для компанії", - зазначив Омелян.

"Таке підвищення може бути тільки після очищення всієї компанії, тоді, коли ми зрозуміємо, що на 100% механізм роботи прозорий та ефективний і відсутня корупція. Тільки за таких умов ми зможемо довести ринку, що тарифи є досить низькими і потребують перегляду, поки ж цього немає", - сказав він.

Реклама:

Крім того, міністр повідомив, що тарифи на проїзд у пасажирських поїздах на наступний рік також не будуть переглядатися.

"Але питання в тому, чи ми хочемо їхати в старих вагонах, як зараз, або в таких, які існують в Європі. Якщо ми хочемо такі ж поїзди, які курсують в Європі, то, відповідно, вони стоять так, як в Європі", - підкреслив Омелян.

Глава Мінінфраструктури також зазначив, що прийняття законопроекту про залізничному транспорті, який планується внести на розгляд до Верховної Ради в жовтні, відкриє доступ приватним перевізникам на ринок пасажирських залізничних перевезень, що сприятиме появі конкуренції в даному сегменті і в кінцевому підсумку позитивно позначиться на вартості залізничних квитків.

"Я знаю, що деякі українські та іноземні компанії розглядають потенційну можливість виходу нових приватних поїздів на український ринок, і ясна річ, що буде конкуренція, якщо ми відкриваємо цей ринок, особливо в преміум-сегменті. Якщо закон (про ж/д транспорті - Ред.) буде проголосований вже в цьому році, то вже наступного року це можна здійснити", - додав міністр.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" має намір витратити майже 1 млрд гривень на закупівлю тисячі вантажних піввагонів загального призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: