"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вугільний бум: акції українських компаній зростають на сотні відсотків

Середа, 12 жовтня 2016, 17:49

Акції приватного виробника енергетичного вугілля в Україні "Садова Груп" на Варшавській фондовій біржі з кінця серпня зросли на 300%.

Відповідні дані на своїй Facebook-сторінці оприлюднив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

Згідно з оприлюдненими даними, акції вугільної компанії Coal Energy S.A. (Люксембург) з активами в Україні, зросли з кінця серпня на 200%.

"Вугільний бум на Варшавській фондовій біржі. Беруть все - навіть шахти, розташовані на далекому Донбасі, при чому не в самій вдалій його частині. Обсяги торгів - від 20 тисяч доларів на день", - написав він.

Реклама:

Основним акціонером Sadovaya Group S.A. з часткою в 75% виступає кіпрська Connectico LLC, кінцевими акціонерами якої є Олександр Толстоухов (51%) і Сергій Стецурін (49%).

"Садова Груп" заснована в 1995 році. У грудні 2010 року холдингова компанія Sadovaya Group провела первинне розміщення 25% акцій на WSE і залучила 31,9 млн доларів.

Coal Energy об'єднує 10 вугільних шахт, переробку відвалів і потужності зі збагачення. Компанія продавала вугілля тепловим енергокомпаніям, коксохімічним, цементним заводам і муніципалітетам. Вона також здійснювала експорт в Болгарію, Словаччину, Молдову і Туреччину.

Бізнес компанії значно постраждав від військових дій на Донбасі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: