"Метінвест" Ахметова за півроку отримав 90 мільйонів доларів прибутку

Середа, 12 жовтня 2016, 17:05

Metinvest B.V., материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", за підсумками роботи в першому півріччі 2016 року отримала чистий прибуток у розмірі 90 млн доларів.

Про це свідчать неаудовані консолідовані проміжні фінансові результати діяльності за шість місяців, оприлюднені на сайті компанії.

Як зазначається, виручка компанії впала на 21% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 2,880 млрд доларів.

У той же час EBITDA знизилася на 7% до 580 млн доларів, при цьому маржа за EBITDA зросла на 3 п.п. до 20%.

Реклама:

"Ми змогли збільшити маржу за рахунок зміни географії продажів, що дозволило нам скоротити витрати на дистрибуцію. Крім того, падіння цін на вугілля і кокс, а також скорочення витрат на газ сприяли зростанню маржинальності. В результаті чистий прибуток становив 90 млн доларів, а чиста маржа - 3%", - прокоментував результати гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

За його словами, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виробництво сталі зросло на 8% до 4,187 тисяч тонн в першій половині 2016 року, а виробництво залізорудного концентрату залишилося на колишньому рівні - 15,811 тисяч тонн.

Як повідомлялося, за підсумками роботи в 2015 році Metinvest отримав чистий збиток у розмірі 1,003 млрд доларів, тоді як в 2014 році був чистий прибуток 159 млн доларів.

Як відомо, основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) Ріната Ахметова і "Смарт-холдинг" (23,76%) Вадима Новінського, які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: