"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко запевнив, що підвищення пенсійного віку не буде

Середа, 12 жовтня 2016, 09:10

Підвищення пенсійного віку в Україні до поліпшення якості і тривалості життя українців не буде.

Про це на "112 Україна" заявив віце-прем'єр Павло Розенко.

За його словами, дискусія з даного питання в даний час недоречна, також питання підвищення пенсійного віку відсутнє в меморандумі з МВФ.

Реклама:

"Ну, можливо, десь колись, в якійсь далекій перспективі, якась наступна влада або наступний уряд додумаються до питань дискусії в суспільстві щодо підвищення пенсійного віку. Я вважаю, що ця дискусія недоречна до того моменту, поки ми серйозно не піднімемо якість життя, а саме тривалість життя. Тільки коли ми приблизно на 7-10 років збільшимо тривалість життя, можна аргументувати і переконувати суспільство, що тривалість життя збільшується, тому треба збільшувати тривалість життя працездатного. тобто на сьогоднішній день питання підвищення пенсійного віку знято з порядку денного. Цього питання немає в меморандумі з МВФ, немає наших зобов'язань щодо підняття пенсійного віку і очевидно що уряд не буде жодним чином вносити ідей щодо підняття пенсійного віку в цьому році", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для яких-небудь професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

14 вересня Міжнародний валютний фонд вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів за програмою розширеного фінансування EFF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!