РФ дозволила ввезення фруктів з Туреччини

Вівторок, 11 жовтня 2016, 16:57

Уряд Росії дозволив ввезення з Туреччини апельсинів, мандаринів і інших цитрусових, а також свіжих абрикосів, персиків і слив.

Відповідна постанова від 9 жовтня опублікована на сайті кабміну, пише РБК.

Постанова вносить зміни в президентський указ, яким в листопаді 2015 року - після того як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник - в Росію був заборонений імпорт з Туреччини низки товарів сільськогосподарської продукції.

Тепер з цього переліку виключено свіжі та сушені апельсини, свіжі та сушені мандарини (включаючи Танжер і сатсума), клементини, вілкінги і аналогічні гібриди цитрусових, свіжі абрикоси, персики, нектарини, сливи і терен.

Реклама:

Про рішення уряду допустити на ринок цитрусові і кісточкові з Туреччини президент Росії Володимир Путін оголосив напередодні в ході візиту до Стамбулу.

В ході прес-конференції за підсумками зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом Путін повідомив, що надходження на російський ринок тих турецьких фруктів, які в Росії не виробляються, може привести до зниження цін на ці продукти, а для турецьких партнерів стане відкриттям російського ринку.

Нагадаємо, ембарго на турецькі продукти, стало відповіддю Москви на збитий бомбардувальник, набуло чинності 1 січня 2016 року.

Під нього підпала низка овочів і фруктів, м'ясо великої рогатої худоби, молочна продукція і риба.

Як відомо, Путін підписав указ про продовження продовольчого ембарго на півтора року - до 31 грудня 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: