Таксистам хочуть зменшити розмір плати за ліцензію в 10 разів

Вівторок, 11 жовтня 2016, 11:52

Міністерство інфраструктури пропонує максимально спростити доступ нових учасників до ринку перевезень таксі, в 10 разів зменшити розмір плати за ліцензію - до 150 гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський.

"Дійсно є проблема: величезна частина всіх перевезень таксі перебуває у тіні, нові робочі місця не створюються, не сплачуються податки, та не завжди якість таких послуг і безпека пасажирів на належному рівні", - написав Роменський.

"Суть та ідеологія законодавчих ініціатив Мінінфраструктури: максимально спростити доступ нових учасників до ринку перевезень таксі, в 10 разів зменшити розмір плати за ліцензію (плата буде - 150 гривень), легалізувати тих осіб, які працюють у тіні за договором з інформаційно-диспетчерськими службами, у тому числі через мобільні додатки", - повідомив він.

Реклама:

За словами заступника міністра, "особи, які заробляють підвозячи пасажирів на своєму авто, мають сплачувати тільки податок з отриманого доходу чи єдиний податок, за простою та зручною процедурою".

"Але поряд з спрощенням та дерегуляцією планується посилити контроль та санкції за порушення вимог законодавства в цій сфері", - підсумував він.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян запропонував провести інфраструктурний день у Верховній Раді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!