"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кличка пропонують покупцям самостійно добудувати будинки Войцеховського

Понеділок, 10 жовтня 2016, 14:10

КМДА пропонує інвесторам житла, які інвестували в житлові будинки компаній неформальної групи "Укогруп" Анатолія Войцеховського, підтвердити право власності на недобудову, передати його на баланс свого підприємства, а потім затвердити всю необхідну документацію і добудувати будинок.

Про це повідомив глава громадської організації "Родинний затишок" (представляє інтереси інвесторів будівництв Войцеховського) Олексій Шевченко, пише liga.net.

"Нам роздали алгоритм дій, який складається з 10 пунктів", - повідомив Шевченко.

Він скаржиться, що інвесторів фактично залишили наодинці зі своїми проблемами. Виконати всі вимоги, на думку експертів, практично нереально.

Реклама:

Бізнесмен Войцеховський працює на київському ринку нерухомості протягом дев'яти років. Першим проектом, побудованим його компанією, став житловий комплекс "Елегант", який розташований на площі Перемоги.

Як пише видання, неформальна група "Укогруп" зараз займається реалізацією близько 40 проектів у Києві.

Протягом останніх декількох років чиновники Київської адміністрації неодноразово говорили про проблеми з будівництвами Анатолія Войцеховського, а також демонтували нові будівельні майданчики.

Як відомо, в середині липня Войцеховського затримали за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи для захоплення земельних ділянок в Києві і привласненні коштів інвесторів.

Суд заарештував бізнесмена на два місяці, але буквально через тиждень він вийшов під заставу в розмірі 14 млн грн.

Радник мера Дмитро Білоцерківець заявив, що на наступний день Войцеховський втік до Росії.

Тільки в будинках будівельних компаній, пов'язаних з Войцеховським, постраждало близько 15 000 чоловік, повідомив головний архітектор столиці Олександр Свистунов.

Фактично покупцям квартир в недобудованих будинках пропонують взяти будівлю на баланс, оформити всю необхідну дозвільну документацію, добудувати будинок за свій рахунок і самостійно ввести його в експлуатацію, розповіла керівник аналітичного департаменту компанії "Інтергал-буд" Анна Лаєвська.

"На мій погляд, процедура занадто складна і потребує вирішення двох судових інстанцій. Це займе не менше п'яти років", - вважає радник з юридичних питань компанії UDP Сергій Перчак.

За його словами, компанії, пов'язані з Войцеховським, можуть відмовитися передавати будівлі на баланс його власникам, що лише ускладнить процес. Ще один складний момент - повністю оформити всю дозвільну документацію на зведення будинку, а також оформити документи на виділення землі.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!