УЗ повинна заплатити банку Тігіпка 5 мільйонів доларів

Субота, 1 жовтня 2016, 14:20

Київський апеляційний господарський суд 22 вересня залишив без розгляду апеляцію "Української залізниці", підтвердивши необхідність повернення ТАСкомбанку заборгованості по кредиту в розмірі 5 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Financial Club, з посиланням на відповідну постанову.

Спочатку ТАСкомбанк вимагав стягнути солідарно з ДП "Донецька залізниця" та ПАТ "Українська залізниця" (правонаступник всіх прав і обов'язків "Укрзалізниці" і підприємств залізничного транспорту) за кредитним договором 2012 року заборгованість в розмірі 5,269 млн доларів (борг - 5 млн доларів, відсотки - 269 тис доларів).

Госпсуд Києва 9 червня присудив стягнути борг в 5 млн доларів і відсотки на 389 тисяч доларів за кредитною лінією, термін якої закінчився 1 жовтня 2015 року.

Реклама:

В апеляційній скарзі "Українська залізниця" заявляла, що не є правонаступником ДП "Донецька залізниця", яка продовжує існувати окремо. І оскільки "правонаступництво в матеріальних правовідносинах для ПАТ "Укрзалізниця" від ДП "Донецька залізниця" не настало", то, згідно зі ст. 11, 509 Цивільного кодексу підстави для виникнення в ПАТ "Укрзалізниця" боргових зобов'язань перед банком відсутні".

Але в суді зазначили, що, згідно зі спеціальною випискою з Єдиного держреєстру юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських формувань № 21915612, 21.10.2015 здійснена держреєстрація ПАТ "Українська залізниця" з внесенням запису про дані юросіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа, серед яких було ДП "Донецька залізниця".

Нагадаємо, що з квітня 2015 Сергій Тігіпко очолював Наглядову раду АТ "ТАСкомбанк".

Як повідомлялося, опосередкованим власником банку є Сергій Тігіпко з часткою 48,9% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!