"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen заплатить 1,2 мільярда доларів своїм дилерам в США

Субота, 1 жовтня 2016, 13:37

Volkswagen AG повідомив американському суду, що він готовий виплатити в рамках врегулювання "дизельного" скандалу своїм автодилерам в США 1,2 мільярда доларів як компенсацію.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає "Інтерфакс".

В середньому кожен дилер, яких у німецького автовиробника в США понад 650, отримає по 1,85 млн доларів. Це повинно покрити їх витрати, пов'язані з неможливістю продати машини, а також з репутаційними втратами.

Раніше суд в Сан-Франциско попередньо схвалив рішення про виплату компанією Volkswagen 14,7 млрд доларів як компенсації покупцям автомобілів Volkswagen, на яких стояло програмне забезпечення, що  занижує реальні показники викидів шкідливих речовин. Таким чином, тепер загальна сума виплат зросла на 1,2 млрд доларів.

Реклама:

Суд остаточно схвалить угоду з компанією 18 жовтня.

Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин. Влада США зобов'язала Volkswagen відкликати майже півмільйона машин, випущених на американський ринок з 2009 по 2015 рік.

Volkswagen викупить свої автомобілі, на яких були завищені викиди, або модернізує їх за свій рахунок відповідно до американських екологічних стандартів. Незалежно від обраного варіанту, кожен зі споживачів-власників отримає також додаткову компенсацію в розмірі до 10 тис доларів.

За даними самої компанії, підробка результатів тестування торкнулася 11 млн машин з дизельними двигунами по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: