"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" планує розгорнути серійне виробництво "Мрії" в Китаї

Середа, 7 вересня 2016, 12:38

ДП "Антонов" планує до кінця року підписати договір з китайською компанією AICC (Aerospace Industry Corporation of China) про розробку проектної документації для добудови другого екземпляра літака Ан-225 "Мрія".

Про це в ході прес-конференції повідомив президент "Антонова" Олександр Коцюба.

"До кінця року плануємо підписати договір з китайською компанією на розробку проектної документації", - сказав Коцюба. За його словами, багато чого у цьому процесі залежить від китайської сторони.

Він також наголосив, що з Китаєм було підписано рамкову угоду, яка передбачає алгоритм взаємодії з китайськими партнерами по створенню другого екземпляра "Мрії".

Реклама:

За його словами, це досить тривалий за часом процес.

"Другий момент, який передбачається цією угодою, це створення серійного виробництва за умови успішного виконання пункту першого", - уточнив Коцюба.

У свою чергу, директор програми зі співпраці з КНР Гарбук Геннадій заявив, що передача документації, яка необхідна буде для виготовлення літака буде передаватися виключно на підставі ліцензійних договорів, як це прийнято в усьому світі.

"При цьому "Антонов" залишається власником інтелектуальної власності", - підкреслив Гарбук.

Раніше китайські ЗМІ повідомили, ДП "Антонов" і китайська компанія China airspace підписали договір про співпрацю, згідно з яким до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер АН-225, включаючи використання креслень і специфікацій літака.

Ан-225 "Мрія", розроблений київським конструкторським бюро імені О. К. Антонова, на сьогоднішній день є найбільшим та найпотужнішим транспортним літаком у світі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: