Global Finance підняв Гонтареву на три сходинки в ренкінгу банкірів

Понеділок, 5 вересня 2016, 11:55

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарева в щорічному ренкінгу центральних банкірів видання Global Finance у 2016 році отримала оцінку "B +", що на три сходинки вище торішньої оцінки "C" і на два ступені нижче вищого балу "А".

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з публікацією Global Finance, з 74 глав центробанків найкращі результати за минулий рік продемонстрували вісім, в тому числі піднялися на дві сходинки вгору Ельвіра Набіуллліна з Росії і Марк Карні з Великобританії і підтвердив результат 2015 року Карніт Флуг з Ізраїлю.

Оцінку "А" отримали також глави центробанків Лівану, Парагваю, Перу, Філіппін і Тайваню, а на щабель нижче видання поставило представників США і Мексики, Марокко і Йорданії.

Реклама:

В Європі на той же рівень, що і Гонтареву, Global Finance поставило главу Європейського центробанку Маріо Драгі, який втратив за рік два бали, і  Ларса Рохде з Данії.

Найгіршу оцінку в Європі отримав угорець Дьордь Матольчі - "D", хоча ще рік тому вона була на рівні "B".

У голови правління Нацбанку Білорусі Павла Каллаура ренкінг "С", тоді як в 2015 році видання вважало передчасним давати оцінку його роботі.

Global Finance вказує, що проводить подібний ренкінг з 1994 року, оцінюючи роботу центральних банкірів за шкалою від "А" до "F" в таких областях, як контроль над інфляцією, цілі економічного зростання, стабільність валюти та управління процентною ставкою.

Гонтарева вперше була включена в ренкінг в 2014 році, проте тоді видання порахувало передчасно давати оцінку її роботі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!