В Україні з'явиться ще один авіаційний хаб - ЗМІ

Понеділок, 5 вересня 2016, 10:16

Аеропорт "Запоріжжя" модернізують і побудують там новий пасажирський термінал.

Про це пише "Дело".

Як повідомляється, загальна площа терміналу становитиме близько 9 тис. кв. м. На другому поверсі передбачається розмістити готель, кафе, дьюті-фрі і конференц-зал.

Пропускна спроможність терміналу становитиме 400 пасажирів на годину (250 пасажирів міжнародних авіаліній і 150 - внутрішніх). Кошторисна вартість проекту оцінюється в 20 млн доларів. Приступити до робіт в Запоріжжі розраховують вже восени цього року, закінчити - в наступному.

Реклама:

"Це буде сучасний термінал, що відповідає всім вимогам і міжнародним стандартам. При його проектуванні ми врахували досвід будівництва терміналу "А" аеропорту "Київ", - повідомив генеральний директор КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" Віктор Бескупський.

До будівництва терміналу залучать інвесторів.

За інформацією Delo.UA інтерес до терміналу проявили кілька турецьких авіакомпаній і український перевізник МАУ. Але офіційних заяв, хто саме будуватиме термінал, влада міста ще не озвучували.

Модернізація аеропорту, без урахування будівництва терміналу, оцінюється в 600-800 млн грн.

Найдорожче в проекті - ремонт ЗПС - на ці роботи необхідно близько 360 млн гривень. Ремонтувати аеровокзальний комплекс і підтримувати роботу ВПП аеропорт розраховує за власні кошти і гроші міського бюджету, модернізувати аеродром - за гроші державного бюджету.

Кошти на ці цілі передбачені державною цільовою програмою "Розвиток аеропортів до 2023 рік" - згідно з цим документом Запорізькому аеропорту з держбюджету планується виділити 611 млн гривень.

Перший транш - близько 5 млн гривень - повинен був надійти в цьому році. Проте 2 вересня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що фінансувати роботи в аеропорту держбюджет буде з наступного року.

Крім того, влада міста в перспективі розглядає можливість побудувати в Запорізькому аеропорту і вантажний термінал - у цього аеропорту ЗПС зроблена з армованого бетону, що дозволяє йому приймати в тому числі, такі вантажні судна як Ан-124 Руслан та військово-транспортний Іл-72.

Базовий перевізник КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" - авіакомпанія "Мотор-Січ". Також з аеропорту здійснюють регулярні рейси МАУ і турецькі AtlasJet, Pegasus і Turkish Airlines.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: