Туреччина домовляється з РФ про зняття продембарго

Неділя, 4 вересня 2016, 12:56

Поступова відміна продовольчого ембарго, введена РФ щодо товарів з Туреччини, обговорювалася на зустрічі президента Росії Володимира Путіна і його турецького колеги Тайіпа Ердогана.

Про це повідомив присутній на зустрічі глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, пише ТАСС.

"Ми працюємо над тим, щоб зняти ці обмеження. Є два режими роботи - одне питання фундаментальне, друге - технічне. З моменту введення (продембарго) пройшов майже рік. Ми повинні переконатися, що ті турецькі підприємства, які претендують на те, щоб експортувати продукцію сільського господарства в РФ, відповідають нашим стандартам якості, щоб лабораторії працювали", - сказав Улюкаєв.

"З іншого боку, ми чекаємо від наших турецьких колег відповідного руху в нашу сторону - ще в липні 2015 року поставили питання про те, що закритий допуск нашої м'ясомолочної продукції на турецький ринок, і ми по першому запрошення турецької сторони поїхали туди і стали там працювати. Ми запрошуємо - приїжджайте, подивіться наші підприємства і переконайтеся, що вони відповідають вашим стандартам якості. Рік і два місяці минуло, ніхто не приїхав. Ось зараз домовилися, що все-таки приїдуть, чекаємо", - додав він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: