"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За півроку борна кислота для "Енергоатому" подорожчала вдвічі

Четвер, 29 вересня 2016, 13:49

ВП "Хмельницька АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом" 27 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ СУЛП "Хімімпекс" борної кислоти на 384 тисяч гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

До 12 жовтня поставлять 6 т очищеної борної кислоти марки "А" виробництва ДП "Черкаський державний завод хімічних реактивів" по 63,920 тисяч гривень за тонну.

У березні "Енергоатом" купив її у ТОВ "Кемікал Елементс Юкрейн" удвічі дешевше - по 33,123 тисяч гривень за тонну.

Реклама:

Крім того, у серпні 2015 року ВП "Запорізька АЕС" замовила таку кислоту черкаському держзаводу по 35,44 тисяч гривень за тонну.

При цьому вартість нинішньої угоди на 0,3% перевищила очікувану суму закупівлі, яка становила 383 тисяч гривень.

Дорожчими конкурентами були "Кемікал Елементс Юкрейн" і ТОВ "Агро-СРВ".

Про "Хімімпекс" Сергія Сокирка та Ірини Должикової казали, що її діяльністю опікуються кілька представників СБУ. Відповідну заяву у квітні 2015 році зробила фірма "Кемікал Елементс Юкрейн", яка тоді називалася "Донецьк-реактив".

Усього з 2008 року "Хімімпекс" виграв тендерів на 674,71 млн гривень, з яких 367,04 млн гривень - у нинішнього замовника.

"Кемікал Елементс Юкрейн" у червні 2014 року була перереєстрована в Черкасах. Вона належить Вячеславу Леоненку та його сину Іллі Леоненку, який торік вивіз завод із Донецька разом із 25 працівниками.

"Агро-СРВ" зареєстроване на Наталію Любеку в її квартирі в Києві. Особа з такими ПІБ відома як головний бухгалтер Тролейбусного ремонтно-експлуатаційного  депо №3 КП "Київпастранс".

За даними "ВДЗ", ця фірма не вигравала тендерів, однак у "Прозорро" є дані про дрібні угоди з нею на загальну суму 293 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: