"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Deutsche Bank продає страховий бізнес в Британії за 1,2 мільярда доларів

Четвер, 29 вересня 2016, 12:10

Deutsche Bank досяг домовленості про продаж 100% свого страхового бізнесу Abbey Life Assurance в Великобританії Групі Phoenix Group Holdings Limited за 935 мільйонів фунтів стерлінгів або 1,2 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає "Прайм".

Як наголошується в повідомленні, кошти, виручені від продажу страхового бізнесу, дозволять збільшити коефіцієнт достатності капіталу першого рівня кредитної організації приблизно на 10 базисних пунктів з 10,8% на 30 червня 2016 року.

Банк також попереджає, що в результаті операції очікується збиток в розмірі близько 800 мільйонів євро через репутаційний збиток і знецінення нематеріальних активів.

Реклама:

Заява про продаж страхового бізнесу в Британії підтримала котирування акцій німецького банку, які в останні тижні знижувалися на тлі інформації про фінансові проблеми кредитної організації. У минулий понеділок акції Deutsche Bank впали до рекордно низького за всю історію рівня - 10,53 євро за папір.

Ризики фінансової стабільності DB з'явилися в середині вересня, коли стало відомо, що найбільшому німецькому банку може бути пред'явлений штраф у розмірі до 14 мільярдів доларів з боку Мін'юсту США.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що немає підстав вважати, що держава втрутиться в долю банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: