Порошенко назвав першочергове завдання для розвитку економіки

Четвер, 29 вересня 2016, 11:50

Усунення перешкод для нарощування експорту повинно стати першочерговим завданням для розвитку української економіки.

Про це під час відкриття Ukrainian Financial Forum, організованого групою ICU, заявив президент України Петро Порошенко.

"Часткова заміна імпортованої продукції вітчизняними аналогами сприятиме зменшенню валютних витрат та стимулюватиме внутрішнє виробництво. Водночас, сучасний стан справ не дозволяє нам говорити про повне використання експортного потенціалу української економіки. Усунення перешкод для нарощування експорту повинно стати першочерговим завданням для усіх зацікавлених сторін", - заявив Порошенко.

За його словами, пошук резервів внутрішнього ринку пов’язаний, зокрема, з реформуванням пенсійної системи та системи охорони здоров’я.

Реклама:

"Пошук резервів внутрішнього ринку пов’язаний з реформуванням цілої низки галузей, в тому числі пенсійної системи та системи охорони здоров’я. Вже сьогодні ми думаємо над моделями впровадження страхової медицини. Як правило, реформи в усіх галузях стимулюють потенціал внутрішніх фінансових ринків", - підкреслив Порошенко.

Президент також підкреслив, що для залучення інвесторів зовнішнього та внутрішнього капіталу необхідно створити інвестиційно привабливе середовище.

"Нашим домашнім завданням є праця над створенням інвестиційно-привабливого середовища для залучення інвесторів зовнішнього та внутрішнього капіталу. Щойно створена Національна інвестиційна рада зосередиться на стратегічній комунікації, співпраці та перманентному діалозі з інвесторами на всіх рівнях", - сказав він.

За словами президента, для подолання корупції на всіх напрямках, і особливо в судовій системі, розпочинається судова реформа.

"У рамках всієї країни ми повинні працювати над головними викликами: корупцією на всіх напрямках, і особливо в судовій системі. І для цього ми реалізуємо широкомасштабні антикорупційні ініціативи та розпочинаємо судову реформу. Вона стартує 30 вересня, коли набувають чинності відповідні зміни до Конституції", - сказав Порошенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!