Ціни на нафту знижуються після зростання напередодні

Четвер, 29 вересня 2016, 09:14

Світові ціни на нафту перейшли до зниження після зростання майже на 6% днем раніше на тлі новин про досягнення ОПЕК угоди щодо обмеження рівня видобутку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:51 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,45% - до 49,02 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,11% - до 47 доларів за барель.

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі в середу ввечері погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 млн барелів нафти на добу, проте для ряду країн планується визначити окремі квоти видобутку на офіційному міністерському засіданні країн картелю 30 квітня в Відні. Також очікується, що до кінця листопада буде озвучена дата вступу в силу угоди ОПЕК.

Реклама:

Відповідно до вересневої доповіді ОПЕК з посиланням на дані вторинних джерел, організація в серпні видобувала 33,24 млн барелів нафти в день, скоротивши цей показник в порівнянні з липнем на 23 тисячі барелів на день.

На тлі новин про досягнення ОПЕК угоди щодо обмеження рівня власного видобутку світові ціни на нафту підскочили в середу майже на 6%. Однак у четвер інвестори вирішили зафіксувати отриманий прибуток, через що вартість нафти відновила зниження.

"Рішення дійсно застало ринок зненацька - ціни сильно підскочили, а зараз ринки взяли паузу для того, щоб обдумати все", - прокоментував динаміку торгів аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!