"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" може скасувати деякі приміські поїзди через борги

Середа, 28 вересня 2016, 12:21

ПАТ "Укрзалізниця" не відмінятиме приміські поїзди з 1 жовтня 2016 року за умови, якщо нбуде сплачена заборгованість за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Таке рішення прийнято менеджментом компанії, зважаючи на велике соціальне значення приміських перевезень та розраховуючи на конструктивну співпрацю з місцевими органами влади щодо виплати ними компенсацій за перевезення пільговиків у приміському сполученні, повідомляє прес-служба "УЗ".

Нагадаємо, що про можливу відміну приміських поїздів повідомлялося у зв’язку з невиконанням місцевими органами виконавчої влади вимог чинного законодавства України щодо компенсації залізничному транспорту коштів за перевезення пільгових категорій громадян.

Так, за 8 місяців 2016 року заборгованість місцевих органів виконавчої влади за перевезення пільговиків у приміському сполученні склала 271,6 млн грн.  

Реклама:

Проте, якщо ситуація з компенсаційними виплатами не покращиться, "Укрзалізниця" не виключає можливості відміни певних зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, особливо в тих регіонах, керівництво яких категорично відмовляється співпрацювати з перевізником, йдеться у повідомленні.

Найбільше у вересні залізничники отримали від Дніпровської міської ради (1763,2 тис. грн), Тернопільської міської ради (860 тис. грн) та Запорізької міської ради (516,1 тис. грн). Певні кошти також перерахували 8 міських та районних рад Хмельницької області, 4 – Миколаївської області, по 3 – Кіровоградської, Запорізької та Полтавської областей.

Лише по одній раді здійснили виплати в Луганській, Сумській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській областях. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!