"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін заперечує наміри змінювати "спрощенку" з 2017 року

Вівторок, 27 вересня 2016, 17:52

Податкові зміни, пропоновані Міністерством фінансів, ніяк не зачіпають спрощену систему оподаткування, яка залишається без змін.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цьому законопроекті нічого не говориться про "спрощенку", - сказав він.

Міністр підкреслив, що ключове завдання підготовлених Мінфіном податкових правок - максимально вирішити проблеми бізнесу шляхом поліпшення адміністрування, зняти недоліки, що виникли при зміні Податкового кодексу в кінці 2015 року, а також створити умови для реформи Державної фіскальної служби, в тому числі вивівши з неї податкову поліцію і бази даних.

Реклама:

"Все, в ніякі інші ігри ми не граємося. Все інше - дискусії на майбутнє. Що стосується "спрощенки" - взагалі зараз не час про це говорити", - підкреслив Данилюк.

На думку експертів, чутки про можливість скасування "спрощенки" виникли в зв'язку з пропозицією Мінфіну в новому законопроекті ввести нову систему оподаткування доходів від здійснення діяльності (в тому числі підприємницької) на базі загальної системи оподаткування податком на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Відомство запропонувало доповнити стандартну діючу систему двома категоріями: дрібна одноосібна діяльність і "пом'якшена" загальна система.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!