За директора ЗТМК внесли заставу, у вівторок він вийде з СІЗО

Вівторок, 27 вересня 2016, 13:02

Директор ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимир Сивак, підозрюваний НАБУ в розкраданні 492 млн гривень, вийде з Лук'янівського СІЗО у вівторок, після внесення суми застави в 5,762 млн гривень, визначеної судом в якості альтернативи арешту.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" сказав адвокат Сивака Юрій Іващенко.

"Застава внесена, сподіваємося, що до кінця дня він буде звільнений з Лук'янівського СІЗО", - сказав Іващенко.

За його словами, захист в апеляційному порядку оскаржить рішення суду про обрання запобіжного заходу, оскільки вважає, що немає підстав для обрання його як такого через безпідставність підозр.

Реклама:

Як повідомлялося, 23 вересня детективи Національного антикорупційного бюро затримали директора ЗТМК через розтрату коштів.

Слідство встановило, що протягом 2014-2015 років підконтрольна Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа компанія Tolexis Trading Limited, що володіє 49% акцій ЗТМК, виділила цьому підприємству 880 млн гривень. Однак директор перерахував 492 млн гривень з цих коштів на користь третіх осіб.

Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію, кошти були спрямовані ВАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", ВАТ "Запоріжжяобленерго", банку "Надра" і ТОВ "Синтез Ресурс" - в рахунок погашення заборгованості держпідприємства "ЗТМК" перед зазначеними суб'єктами, тоді як ці платежі повинна була здійснити Tolexis Trading Limited на умовах, передбачених договором про заснування ТОВ "ЗТМК".

24 вересня заступник керівника САП Володимир Кривенко не виключив, що бізнесмен Дмитро Фірташ може стати фігурантом справи про розтрату держкоштів посадовими особами Запорізького титано-магнієвого комбінату.

26 вересня Cоломенский районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 56 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн 762 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: