Акції Deutsche Bank впали до мінімуму за 24 роки

Понеділок, 26 вересня 2016, 16:36

Вартість акцій найбільшого німецького банку Deutsche Bank в понеділок впала до мінімальної позначки з 1992 року.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 11:53 вартість акцій Deutsche Bank опускалася на 6,05%, до 10,72 євро за акцію. При цьому раніше вона сягала мінімальної позначки з 1992 року в 10,63 євро за акцію.

У понеділок світові фондові майданчики, європейські в тому числі, коригуються після ралі напередодні. На цьому тлі інвестори згадали про проблеми Deutsche Bank. Вони побоюються, що показник буферного капіталу банку серйозно погіршиться через значні юридичні витрати.

Реклама:

В середині вересня міністерство юстиції США запропонувало Deutsche Bank заплатити 14 млрд доларів, щоб припинити розслідування про порушення при торгівлі іпотечними паперами, що стали, на думку американської влади, однією з причин світової фінансової кризи в 2008 році.

Представники Deutsche Bank пізніше підтвердили висунуті умови, зазначивши, що банку було запропоновано зробити у відповідь пропозицію.

Поки фінансова установа не планує укладати угоду щодо врегулювання позовів на дану суму. Юристи Deutsche Bank вважають, що сума операції може становити 2-3 млрд доларів.

Deutsche Bank - найбільший за розміром активів банк Німеччини, заснований в 1870 році. Чистий збиток за 2015 рік становив 6,772 мільярда євро проти прибутку роком раніше на рівні 1,691 мільярда євро. Це перший річний збиток банку з 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: