Онищенко стверджує, що Порошенко намагався купити канал "112"

Понеділок, 26 вересня 2016, 09:48

Оголошений у розшук, підозрюваний в розтраті депутат Олександр Онищенко стверджує, що президент Петро Порошенко намагався купити телеканал "112 Україна".

Про це він заявив виданню "Страна".

"Одного разу Порошенко попросив мене купити для нього телеканал "112 Україна", – заявив Онищенко, який зараз переховується від українських правоохоронців в Лондоні.

За словами нардепа, таке побажання прозвучало в травні 2015 року.

Реклама:

Онищенко стверджує, що поки тривали переговори про купівлю-продаж Порошенко запропонував підписати меморандум – угоду про наміри, що припускає пом'якшення інформаційної політики каналу по відношенню до президента - в обмін на допомогу в переоформлення ліцензій телеканалу і зняття з нього санкцій Нацради з телебачення і радіомовлення.

Видання наводить документ.

 

У той же час, за словами Онищенка, переговори про купівлю затягнулися через фінансові причини.

"Почався торг. Порошенко хотів, щоб канал купили-продали за 17 млн дол, а власник телеканалу Андрій Подщипков просив мінімум 25 млн дол", – заявив нардеп.

За його словами, на якомусь з етапів в переговорному процесі з'явився інвестбанкір Макар Пасенюк, а точніше його як попутного переговірника підрядила Адміністрація президента.

За словами Онищенка, Пасенюк запропонував оформляти всі на офшорну компанію, яка потім спливла в Панамському скандалі. А саме – Prime Asset Partners Limited.

За словами Онищенка, щоб збити ціну на телеканал "112-Україна", підконтрольна президенту Нацрада з телебачення і радіомовлення провела перевірку телеканалу і оголосив цілу серію попереджень по цифровій ліцензії і спробував відкликати її через суд.

"У цій же логіці прокуратура порушила проти власника телеканалу, Андрія Подщипкова, кримінальну справу. АП попросила Подщипкова призначити на телеканал зрозумілу для Банкової людину. Подщіпков погодився, однак йому незабаром вручили підозру. АП не стримала слово, фактично кинули власника. Він емігрував, виїхав. Зараз у Лондоні", – сказав Онищенко.

Онищенко також заявив виданню, що вийшов з переговорів в останніх числах травня.

У той же час, не дивлячись на всі ці проблеми, зараз команда Порошенко знову займається питанням покупки телеканалів, стверджує "Страна".

Ідеологом процесу, за даними інформованих джерел видання в Адміністрації президента, виступає друг Порошенка Ігор Кононенко і близький до нього медіа-менеджер Дмитро Носиков.

Останньому приписують ідею створення медіа-холдингу, який об'єднав би під одним президентської дахом три провідних новинних телеканали – 5 канал (нині належить президенту), телеканал 112 і NewsOne (його власник - опозиційний нардеп Євген Мураєв).

"Українська правда" звернулася за офіційним коментарем до Адміністрації президента.

Як відомо, видання "Страна" належить екс-головному редактору видання "Вести" Ігорю Гужві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: