АМКУ оскаржить рішення Київради про заборону продажу алкоголю вночі

Понеділок, 26 вересня 2016, 08:57

Київське обласне відділення Антимонопольного комітету оскаржує рішення Київради від 17 березня про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив голова регіонального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

"27 вересня ми подали відповідну заяву до Господарського суду на виконання рішення АМКУ про скасування рішення Київради про заборону продажу алкоголю у МАФах", - сказав Хмельницький.

Він нагадав, що 17 березня Київрада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю у МАФах. Після цього АМКУ отримало заяви від суб’єктів підприємницької діяльності і громадських організацій про незаконність цього рішення і порушення конкурентного законодавства.

Реклама:

"Ми відкрили справу. І 8 червня зобов'язали Київську міську раду скасувати своє рішення про заборону на торгівлю спиртним в МАФах. Ми їм дали місячний строк на усунення цього порушення. Вони ніяк не відреагували. Крім того, вони мали 2 місяці на оскарження рішення АМКУ до суду. Але вони його і не оскаржили. Нині ми подали до суду", - сказав Хмельницький.

Він відзначив, що ознаки порушення є і рішенні Київради від 22 вересня, яким заборонено продаж алкоголю з 23:00 до 10:00. Зокрема, воно не погоджене з АМКУ.

"Сказати зараз, чи будемо ми його оскаржувати, чи ні, не можу. Бо ми ще не бачили тексту цього рішення. Коли його оприлюднять, зможемо прийняти те чи інше рішення", - пояснив Хмельницький. 

Як відомо, 17 березня Київрада заборонила продаж алкоголю в тимчасових спорудах торговельного та культурно-побутового призначення (МАФах).

8 квітня це рішення Київради підписав мер Києва Віталій Кличко. 

22 вересня Київрада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Після цього видання ЛІГА.net з посиланням на Хмельницького повідомляло, що Київське обласне відділення Антимонопольного комітету оскаржить рішення Київради про заборону продавати спиртне з 23:00 до 10:00. За словами Хмельницького, його неправильно зрозуміли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: