На Харківщині податківці знайшли виробника "отруйної" горілки

Неділя, 25 вересня 2016, 17:44

Всі, хто отруївся алкоголем на Харківщині, вживали горілку "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛіГ" з Кіровоградської області.

Про це журналістам розповіли в прес-службі Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, яка веде розслідування за фактом події, повідомляє "Укрінформ".

"Сурогатна горілка, яка викликала масові отруєння на Харківщині - "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛіГ", - відзначили в прес-службі.

Податківці поширили в соцмережах фото небезпечного товару.

Реклама:
 

"Ми також закликаємо громадян не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, у сумнівних точках продажу. У разі виявлення фактів продажу просимо негайно повідомляти в Головне управління фіскальної служби області. Цілодобово", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, до 25 вересня від отруєння сурогатним алкоголем на Харківщині померло 13 осіб. Тільки за минулу добу до Харківської обласної лікарні та Вовчанської ЦРЛ з отруєнням горілкою доставлено шість осіб.

За даними прокуратури Харківської області, "в деяких місцях постраждалі приходили до магазинів зі своєю тарою і їм наливали алкоголь просто з каністри".

В усіх магазинах та за місцем проживання власників магазинів проведені обшуки, алкоголь вилучено для проведення експертизи.

Господиня чотирьох магазинів у Вовчанському районі, де від горілки померли 8 осіб, взято під варту із заставою 275 тис. грн.

Господар магазину в Харківському районі - під цілодобовим домашнім арештом. Вирішується питання про запобіжний захід для господаря магазину в Ізюмському районі. Винним загрожує до 10 років в'язниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: