"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чотири стартапи почали "оцифровувати" медичну галузь України

П'ятниця, 23 вересня 2016, 19:35

Некомерційний IT-інкубатор 1991 Open Data Incubator 22 вересня випустив другий набір стартапів, які створюють сервіси на основі великих масивів відкритих даних МінАгро, МЕРТ, Міненерго, Мінінфраструктури, МОЗ, МВС, Мінфін, КМДА тощо.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби IT-інкубатора.

Зокрема, п’ять стартапів презентували вже робочі сервіси.

"Medics" - онлайн-платформа, що дозволяє трансформувати паперові дані в електронні файли та відстежувати динаміку медичних показників, відкрили справжню ординаторську. Вони демонстрували процес конвертації паперових карток в електронний вигляд за кілька хвилин.

Реклама:

Учасники проекту "Поліклініка без черг", розробили систему контролю за потоком пацієнтів в медичних установах. Ініціатива Kyiv Smart City впроваджує проект в Києві, зараз відбулася тестова перевірка сервісу. Команда готується до офіційного запуску в інкубаторі для міських проектів 1991 року в Kyiv Smart City HUB.

Присутні на ДемоДні також скуштували генетичні цукерки від стартапу "MyHelix", сервісу, здатного аналізувати генетичний код людини, оцінювати ризики та фізичні можливості.

Сміливці, що наважилися на новий досвід, відразу змогли підбирати для себе найкращу систему харчування і навантажень для здорового життя.

"Ліки Контроль" - мобільний додаток, що дозволяє перевіряти препарати на підробки та уникати маніпуляцій з боку фармкомпаній.

Він підбирає аналоги лікарських засобів. Засновники сервісу провели інспекцію серед добровольців з числа присутніх на презентації. Найцікавіше, що безпосередньо під час демонстрації сервісу було виявлено заборонений препарат, придбаний в офіційній аптеці.

"Штрафи.ЮА" - сервіс для водіїв, що дозволяє миттєво перевіряти наявність штрафів, легко оплачувати їх та уникати нарахування пені. Його засновники продемонстрували, як буде працювати їхній сервіс у реальних умовах.

Вони, зокрема, показали, що їхній сервіс дозволяє уникати сюрпризів, відомих серед водіїв як "листи щастя".

Денис Гурський, співзасновник "1991" зазначив, що громадянські інновації у поєднанні з відкритими державними даними можуть змінювати цілі сектори економіки.

"Реформа відкритих державних даних надала друге дихання проекту запуску електронного управління в країні. На прикладі Інкубатора 1991 вдалося винайти унікальну модель взаємодії бізнесу, держави та ІТ-активістів, яку можна використовувати як у масштабі цілої України, так і одного міста", - вважає Гурський.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року відбувся перший випуск 12 стартапів на відкритих даних. П’ять із них отримали інвестиції, а два проходять інкубацію у топ-3 бізнес-інкубаторі Digital International Zone Fellowship Program від Ryerson University (Торонто, Онтаріо). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!