Uber в Києві почне приймати готівку

П'ятниця, 23 вересня 2016, 15:51

Сервіс замовлення таксі Uber в Києві планує запустити тестування оплати готівкою за поїздки по місту.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прес-релізу, рішення про запуск тестування прийнято на основі вивчення побажань і коментарів, отриманих від водіїв-партнерів і користувачів сервісу з моменту запуску Uber в Києві: користувачі хочуть вибирати спосіб оплати за поїздки, замовлені через додаток Uber, а водії-партнери - мати невеликі суми готівки для щоденних витрат.

"Як тільки почнеться тестування, опція оплати готівкою буде доступна поряд зі звичним способом оплати карткою, але тільки для обмеженої кількості користувачів", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Розрахунок вартості поїздки, як і раніше, буде проводитися автоматично самою системою (а не водієм) за заздалегідь відомими тарифами: вартість посадки 25 гривень, 4,5 гривні за км і 0,4 гривні за хвилину поїздки. Всі три складові підсумовуються. Вартість мінімальної поїздки становитиме 40 гривень.

Як і раніше, користувач може оцінити приблизну вартість поїздки перед її початком через спеціальну опцію в додатку. Після закінчення кожної поїздки користувач електронною поштою отримує звіт про поїздку з зазначенням маршруту, адреси місця подачі і місця призначення, а також деталізацією її вартості.

При виборі опції "Оплата готівкою" вартість буде висвітлюватися на екрані смартфона водія по закінченню поїздки. Водій зможе дати здачу користувачеві, якщо це буде необхідно.

В незалежності від обраної опції, гроші за поїздки своїм партнерам Uber буде перераховувати тільки за безготівковим розрахунком - на розрахункові рахунки своїх партнерів, юридичних осіб і індивідуальних підприємців.

Uber зазначає, що Київ - не перше європейське місто, де тестується оплата готівкою. Оплата готівкою діє в Манчестері, Дубаї, Сінгапурі.

За даними Uber, понад 95% користувачів, що використовують безготівкову форму оплати, ніколи не повертаються до оплати готівкою, в той час як користувачі, які спочатку розплатилися готівкою за поїздки, поступово переходять на безготівковий розрахунок.

Очікується, що запуск нової можливості оплати в додаток до безготівкових платежів збільшить кількість користувачів Uber в Києві, що дасть нові економічні можливості для місцевих водіїв-партнерів.

Як повідомлялося, сервіс таксі Uber піднімає вартість послуг в Києві.

Раніше "Економічна правда" писала "Що необхідно знати про Uber".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: