Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" забезпечити ОПЗ газом

Четвер, 22 вересня 2016, 12:48

НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний постачати газ ПАТ "Одеський припортовий завод", незалежно від наявності заборгованості перед НАК за спожитий газ в загальному обсязі до 300 мільйонів кубометрів, що дозволить запустити завод з 1 жовтня.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 22 вересня.

Постанова "Про внесення змін до положення про складання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загально суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу у перехідний період", була разроблена Фондом держмайна з метою тимчасового, до 31 грудня 2016 включно, вирішення питання для забезпечення приватизації ОПЗ.

Згідно постанові, на НАК "Нафтогаз України" покладено обов’язок, щодо постачання природного газу для господарської діяльності ОПЗ на безперебійній основі, незалежно від наявності заборгованості перед НАК за спожитий газ в загальному обсязі до 300 млн кубометрів за рахунок ресурсу "Нафтогазу".

Реклама:

За умовами, ОПЗ і "Нафтогаз" повинні укласти договір, а ціна на газ повинна дорівнювати ціні такій самій категорії споживачів, за таких самих умов.

Разом з цим, Міністр фінансів Олександр Данилюк додав зауваження до постанови.

"Проектом передбачено постачати газ на безперебійній основі, незалежно від наявності заборгованості ОПЗ, але відсутні будь які зобов’язання щодо сплати цього газу. За умови цього у нас виникають ризики, що НАК буде звертатися до компенсації з бюджету. Це питання треба врегулювати, тому в постанову треба внести норму щодо зобов’язання ОПЗ сплатити за природний газ", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, що "Укртрансгаз" в липні заявив про початок процедури відключення ОПЗ від газопостачання через відсутність передоплати за транспортування природного газу, а також перевищення номінованого відбору газу.

Раніше Білоус заявив, що стартова ціна "Одеського припортового заводу" не повинна перевищувати 150 млн доларів.

Як відомо, конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: