"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кримські заправки "Привату" готують до продажу - ЗМІ

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:25

Самопроголошений комітет Держради Криму з майнових та земельних відносин погодив проект постанови щодо уточнення даних мережі автозаправних станцій "ГОСТ", що раніше належали групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Відповідне рішення прийнято 19 вересня на засіданні комітету, передають "Новини Криму", пише OilNews.

Видання зазначає, що під час презентації проекту так званий заступник міністра палива і енергетики Дмитро Кадетов пояснив, що зміни вносяться для введення єдиної термінології по націоналізованим АЗС і складу ПММ, закріпленим за ГУП "Чорноморнафтогаз".

"Зміни стосуються найменувань АЗС, кадастрових номерів, площі земельних ділянок", - уточнив Кадетов.

Реклама:

У свою чергу глава самопроголошеного комітету Євгенія Добриня нагадала, що мова йде про мережу АЗС, що раніше належали групі "Приват" Ігоря Коломойського, реалізація яких передбачена для виплати компенсацій вкладникам однойменного банку.

"Йде робота по підготовці до відчуження АЗС", - зазначила вона. - Наступний етап - це узгодження реалізації цих об'єктів".

Як повідомлялося, станції "Привату" ще з 7 травня 2014 року були зупинені центральним офісом, проте продовжували фактичну роботу на півострові.

Хто керував станціями, було невідомо.

Пізніше активи групи "Приват" в Криму, в т.ч. і мережа АЗС були "націоналізовані" і в грудні передані "Кримському паливному альянсу", створеному на основі Феодосійської нафтобази. АЗС, які працювали під брендами "Укрнафта", "Авіас", ANP і Sentosa, відновили роботу під новим брендом "ГОСТ".

У березні про плани продажу 150 об'єктів на території півострова, що належать "Привату", заявляв "глава республіки Крим" Сергій Аксьонов. Він також повідомляв, що виручені кошти підуть на відшкодування "постраждалим від дій банку Коломойського".

У Криму групі "Приват" належала 41 АЗС (десята частина розташованих на півострові станцій). З них 15 АЗС працювали під брендом "Укрнафта", ще 15 АЗС - ANP, чотири - "Сентоза" і 7 АЗС - "Авіас".

Також, за даними ЗМІ, група "Приват" вела оперативне управління газодобувною компанією "Кримтеплоенергосервіс", яка розробляла Татьянівське, Приозерне і Акташське родовища в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!