"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Радник Балчуна саботував угоду про транзит 5 мільйонів тонн вантажу - Ставніцер

Вівторок, 20 вересня 2016, 13:22

Структура російського холдингу "Металоінвест" веде переговори з ПАТ "Укрзалізниця" і групою терміналів "ТІС" про транзит через Україну 5 мільйонів тонн гірничорудної продукції.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава "ТІС" Андрій Ставніцер.

"У мене є клієнт, який готовий привезти близько 5 млн тонн на рік нового вантажу в Україну. Це транзит. Ми знизили ставку перевалки в порту нижче плінтуса, але все одно не конкурентні. Якщо Україна не забере цей вантаж - він піде на Балтику. Потрібна знижка від УЗ на транзитний тариф", - повідомив Ставніцер.

За його словами, про це він розповів керівнику напрямку "Транспорт" Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олександру Каві, який повинен був організувати переговори головою УЗ Войцехом Балчуном.

Реклама:

При цьому, Ставніцер звинуватив Каву в тому, що той мало не зірвав зустріч з представниками компанії, не повідомивши про неї Балчуна.

"Нас проводжають в конференс зал. Там сидить незнайомий нікому громадянин і жодного з заявлених керівників УЗ. Громадянин починає розповідати про складнощі УЗ на Донбасі ... Очевидно - він не бачив ніяких листів, розрахунків та його мета - вислухати і відправити гостей назад зі словами "розглянемо, обговоримо, передзвоніть", - написав глава "ТІС".

 

За словами Ставніцера, Балчун приїхав з Верховної Ради, де знаходився в той момент, тільки після особистого дзвінка, що, за його словами, врятувало зустріч.

"Глава УЗ кидає все і приїжджає. Вирулює дискусію. Нарешті починається конструктив. Правильні питання. Правильні відповіді. Ситуація стала на рейки. Призначено зустріч з головним комерсантом на цей же день і т.д. Видихають клієнти, видихають партнери", - повідомив він.

При цьому, як написав на своїй сторінці Кава в публікації, яку він пізніше видалив, Балчун був обізнаний про зустріч, але не зміг приїхати на неї вчасно.

Також Кава вказав назву компанії, з якою велися переговори - нею виявилася одна з структур найбільшого виробника залізної руди в РФ і СНД - холдингу "Металоінвест", що належить російському олігархові Алішеру Усманову.

 
 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: